Welkom

NIJKERK DIABETES CHALLENGE 2016

De afgelopen 2 jaar hebben beide gezondheidscentra de Nijkerk Diabetes Challenge georganiseerd. Het was een groot succes!

Graag willen wij dit succes met u herhalen!

Wij hebben u geselecteerd uit de groep mensen die in onze huisartsenpraktijk bekend is met diabetes of een risico hebben om deze aandoening te krijgen. Wij denken dat u mogelijk belangstelling heeft om deel te nemen aan de Nijkerk Diabetes Challenge.

Wat is de Nijkerk Diabetes Challenge?

De Nijkerk Diabetes Challenge is een uitdaging die een groep mensen met diabetes of risico hierop aangaat. De Challenge bestaat uit 6 aaneengesloten dagen  wandelen. De afstanden worden met de deelnemers besproken tijdens de trainingsfase.

U hoeft geen ervaring te hebben met wandelen of sporten. De voorbereidingen zullen plaatsvinden onder begeleiding van fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, praktijkondersteuners, podotherapeuten, diëtisten en huisartsen. Om deze uitdaging goed aan te kunnen gaan worden er gezamenlijke wandelingen gehouden en wordt er gewerkt met de Garmin stappenteller. Er wordt begeleiding op maat gegeven.

Zonder uitzondering heeft elke deelnemer vorig jaar deze voorbereiding én de Challenge als zeer positief ervaren. Men voelde zich veel fitter, de bloedglucose ging naar beneden, er trad gewichtsverlies op en de medicatie kon soms zelfs verminderd worden. Het allerbelangrijkste effect was uiteindelijk dat de kwaliteit van leven als veel beter werd ervaren en dat de verandering in leefstijl tot op heden nog steeds wordt volgehouden.

Wanneer vindt het plaats?

De Challenge zal plaats vinden van maandag 22 augustus  t/m zaterdag 27 augustus  2016. De voorbereidingen zullen starten in februari 2016. Op 27 Januari om 19.00 uur in De Nije Veste is er een informatie avond over de voorbereidingen en de Challenge. Wij hopen dat u deze uitdaging aan durft te gaan en dat u gaat ervaren hoe deelname aan de Challenge uw leven positief kan beïnvloeden.

 

Samenwerking met de Nationale Diabetes Challenge via de  Bas vd Goor Foundation.

Nieuw is dat we dit jaar ook meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. Er wordt het komende jaar op vele locaties in Nederland een Challenge georganiseerd.

Wij nemen deel aan het Festival Nationale Diabetes Challenge op 8 okt 2016 en zien dit als een reünie na onze eigen 6 daagse. Daar komen dan alle locaties bijeen om gezamenlijk te wandelen en informatie te krijgen over Diabetes en Leefstijl.

Aanmelding?

Voor meer informatie en aanmelden  kunt u contact opnemen met gezondheidscentrum de Nije Veste, gezondheidscentrum Corlaer of per mail ndc@gc-nijkerk.nl (dit heeft onze voorkeur ) of bellen naar 033-7210500, 033-7210400.